Corpus-proefwandeling succes!

June 11, 2016

Vandaag werd 'proefgewandeld' voor de nieuwe wandeling over het corpusland van Yesse.

Na een inleiding door de 'gids' Marnix Deterd Oude Weme in het Bezoekerscentrum ging een groep van 15 donateurs op pad door de weilanden om het rond het kloosterterrein gelegen land dat het klooster voor eigen gebruik had te verkennen. Marnix, inmiddels afgestudeerd student landschapsgeschiedenis, heeft voor zijn afstudeerscriptie o.a. onderzoek gedaan naar omvang en gebruik van het grondgebied van Yesse en kwam tot verrassende ontdekkingen. Dat hij daar boeiend over kan vertellen wisten we al, maar ook of misschien juist maakte hij dat meer dan waar in het vrije veld! Enkele uren lang werd (soms letterlijk!) gedwaald door de weilanden waar nu archeologisch onderzoek gedaan wordt in verband met het aan te leggen opstelterrein voor treinen. Het leek wel een heuse safari tussen de schapen, koeien en paarden door, kortom het werd ook nog eens een avontuurlijke reis!

We hoorden alleen maar positieve reacties, dus we gaan met een gerust hart op de Open Monumentendag in de herhaling!

 

 

 

 

 geïnteresseerd publiek

 

 

 

 

Please reload

Uitgelichte berichten

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Recente berichten

September 15, 2017

Please reload

ARCHIEF