top of page

Publieksopgraving succes!

Op 25 mei 2019 organiseerden derde-jaars archeologiestudenten voor het eerst een publieksopgraving tijdens de inmiddels jaarlijkse bodemonderzoekweken door hun eerste-jaars medestudenten. Zo'n 20 enthousiastelingen meldden zich. Eerst kregen ze (na de koffie natuurlijk) uitleg over de diverse bodemonderzoeken te Yesse vanaf 2010, vervolgens een uitgebreide toelichting op het huidige onderzoek en de invulling van de dag en toen allemaal oranje hesjes aan. Safety first! Een groep begon met het zeven van de stort, de aarde die uit de sleuven komt en op de kant gegooid wordt. Altijd weer spannend wat dat oplevert! Nog een sleutel misschien, of nog andere religieuze vondsten? Om te ervaren hoe spannend dat is, vooral in het begin, is een belevenis op zich. Een andere groep ging vondsten splitsen, dat wil zeggen het scheiden van de verschillende materialen, zoals steen, bot, aardewerk of glas. En is 't wat of is 't niks? Misschien wel het meest spannend was een echte opgraving, op de plek waar 'iets' gezien was op de grondradarafbeeldingen. Wat een klus, die Yessegrond met al dat kloosterpuin afgraven... en dan toch nog niet echt iets vinden, ook dat is archeologie, misschien wel juist. Het kan niet alle dagen feest zijn!

Missa Introitus.MP3Artist Name
00:00 / 00:59
Uitgelichte berichten
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.
Recente berichten
ARCHIEF
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page