top of page

Wat een dag!

Het was één groot feest 10 september op en rond Yesse!

Na een lange tijd van voorbereidingen kwam alles op tijd in orde en kon zaterdagmorgen de bel geluid worden voor het begin van de Open Monumentendag 2016 te Yesse!

Eerst koffie, koffie en nog eens koffie zetten natuurlijk.

Nadat Albert Meems zijn iconen in het Bezoekerscentrum had opgesteld, kwamen al gauw de eerste fietsers. En die bleven maar komen. Naar schatting rond de 250 over de hele dag. en dat na al die tientallen die de dagen daarvoor al langskwamen om de route te fietsen.

Voor meer foto's zie onze facebookpagina:

https://www.facebook.com/groups/457136954357627/

de fietsers worden voorbereid op hun pelgrimstocht

broeder Henricus en Johannes fietsen voorop, zuster Maria met bel achteraan het peloton..

Rond 10 uur vertrok de begeleide groep richting Kropswolde, om het Hunzedal, het land van de lekenbroeders te verkennen. Ondereweg werd verhaald over geschiedenis van het Hunzeland en water door de begeleidende kloosterlingen en over de lekenbroeders en hun ruzie in Kropswolde door Bart Flikkema, over natuur en het Zuidlaardermeergebied door gidsen van het Groninger Landschap, voor deze ene dag ook ingelijfd bij de orde der Cisterciënzers.

Ze waren nog niet weg of de groep die met Marnix Deterd Oude Weme over het corpusland zou gaan wandelen schoof aan voor koffie en verhalen.

En jawel, toen kwam er nog een (oude) bus Essen binnen rijden, vol verbaasde reizzigers toen daar ineens zuster Anna naar binnen trad om te vertellen. Dat zij bijna de sloot inrolde bij het uitstappen zullen de meesten niet gezien hebben..

In de loop van de middag kwam iedereen weer terug van fietsen en wandelen en we sloten af met nog één kop koffie en een aflaat voor de pelgrims. En met alle mooi verhalen natuurlijk!

Missa Introitus.MP3Artist Name
00:00 / 00:59
Uitgelichte berichten
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.
Recente berichten
ARCHIEF
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page