top of page

Yesse aktief op Open Monumenten Dag!

Op 10 september 2016 is 'heel Haren' druk met de OMD. In elk geval het Historisch Platform Haren, waar Yesse deel van uitmaakt. Gezamenlijk worden diverse activiteiten georganiseerd.

Bij Yesse zal de start zijn van een fietstocht en een wandeltocht.

De fietstocht is ontwikkeld samen met Old Go en de stichting Het Groninger Landschap, en voert u zo dicht mogelijk langs de route die de lekenbroeders ooit per boot aflegden van Yesse naar Kropswolde over de toenmalige Hunze (Drentsch Diep). Onderweg zult u enkele verrassingen meemaken en de keuze krijgen tussen een vaartocht met verdere toelichting over het monnikenleven en het vroegere landschap en huidige natuur of een lezing door de voormalig provinciaal archeoloog Henny Groenendijk, in Noordlaren.

De wandeling voert u door de landerijen van Essen over het corpusland (land voor eigen gebruik) rond het kloosterterrein van Yesse. Marnix Deterd Oude Weme kan u meer dan wie dan ook hierover vertellen gedurende een wandeling met vooraf een inleiding. Voor de wandeling is speciale toestemming verkregen van de boer, met andere woorden een unieke kans voor een bijzondere wandeling!

Let op verdere aankondigingen voor aanmelding voor deze activiteiten!

Missa Introitus.MP3Artist Name
00:00 / 00:59
Uitgelichte berichten
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.
Recente berichten
ARCHIEF
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page