top of page

Yesse krijgt zegelstempel terug!


Na lange jaren van afwachten krijgt Yesse, dankzij moderne technieken, een zegelstempel van het convent terug! Afgelopen week toog het voltallige bestuur, bestaande uit Hein Bekenkamp, Marry Heidema en Annemiek Bos naar Fablab in Groningen, om te zien hoe dit er aan toeging en vooral ook het originele zegel te behoeden voor ongelukken.

Op een speciaal gemaakt plateautje, waar het toch vooral niet af mocht vallen, werd dit uitgebreid vanaf alle kanten gescand. Daarna moest het zegel in de scan gerepareerd worden en uiteindelijk door middel van 3D print omgewerkt worden tot een stempel in 2 soorten. Voor inkt en lak, in vaktermen hoogdruk en diepdruk.

Het was nog niet klaar toen we de deur uitgingen, Fablab stond een interne verhuizing te wachten en Yesse heeft ervaring met geduld oefenen, met de nonnen als voorbeeld. Of heet het gewoon ''kalm aan'? In elk geval hebben we met verbazing en bewondering gekeken hoe

het proces er uit ziet en wachten in toch groeiende het spanning het resultaat af!

Hierboven een kleine impressie van het werk van Winand Slingen van FABLAB en geboeide zusters van Yesse. Met dank aan Hein Bekenkamp die de foto's maakte.

Missa Introitus.MP3Artist Name
00:00 / 00:59
Uitgelichte berichten
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.
Recente berichten
ARCHIEF
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page