top of page

Corpus-proefwandeling succes!


Vandaag werd 'proefgewandeld' voor de nieuwe wandeling over het corpusland van Yesse.

Na een inleiding door de 'gids' Marnix Deterd Oude Weme in het Bezoekerscentrum ging een groep van 15 donateurs op pad door de weilanden om het rond het kloosterterrein gelegen land dat het klooster voor eigen gebruik had te verkennen. Marnix, inmiddels afgestudeerd student landschapsgeschiedenis, heeft voor zijn afstudeerscriptie o.a. onderzoek gedaan naar omvang en gebruik van het grondgebied van Yesse en kwam tot verrassende ontdekkingen. Dat hij daar boeiend over kan vertellen wisten we al, maar ook of misschien juist maakte hij dat meer dan waar in het vrije veld! Enkele uren lang werd (soms letterlijk!) gedwaald door de weilanden waar nu archeologisch onderzoek gedaan wordt in verband met het aan te leggen opstelterrein voor treinen. Het leek wel een heuse safari tussen de schapen, koeien en paarden door, kortom het werd ook nog eens een avontuurlijke reis!

We hoorden alleen maar positieve reacties, dus we gaan met een gerust hart op de Open Monumentendag in de herhaling!

geïnteresseerd publiek

geinteresserd publiek...

Missa Introitus.MP3Artist Name
00:00 / 00:59
Uitgelichte berichten
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.
Recente berichten
ARCHIEF
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page